Referat: Farstorps GoIF/Hästveda IF - FC Hessleholm

Blytung hemmaförlust!
Farstorp/Hästveda-FC Hässleholm

2-4

Regn, regn, regn och ännu mer regn. Mötet med FC Hässleholm skulle spelas på Farstorps IP:s plan som var tung, svårspelad och nästan farligt hal. Matchen börjar bra till Farstorp/Hästvedas fördel och det ser ljust ut med fint passningsspel och stor dominans. Om fotboll hade varit rättvist skulle det bara vara en tidsfråga innan bollen skulle korsa FCs mållinje, men inte. 10 minuter in i matchen bryter gästerna igenom och på sitt första anfall prickas ledningsmålet in. Luften går tillfälligt ur hemmalaget och Hässleholmarna kan ta över spelet under en period. Halvvägs in första halvlek kommer vändningen då Moa Nilsson får till en perfekt volleylobb som seglar elegant in i mål och det är äntligen kvitterat. Tjejerna krigar nu frenetiskt och känner att de är starkare än motståndet. Jakten på ledningsmålet är kraftödande men stark och till slut kommer även mål nummer två. Elin hittar högsta växeln och stjäl bollen i en löpduell mot både försvarare och målvakt för att sedan lyfta in bollen mellan stolparna.

Andra halvlek börjar jämnt men FC blir starkare för varje minut samtidigt som Farstorp/Hästveda nu får betala för sin slutoffensiv i första halvlek. I den 55:e minuten kommer kvitteringen när en Hässleholmsanfallare får bästa fästet och kan löpa ifrån sin försvarare. Dystert och tungt för hemmalaget som nu får gå in för att hålla oavgjort och i bästa fall lyckas kontra in ett ledningsmål. Kampen och viljan finns där men till sist tar batterierna slut fullständigt och i den 76:e minuten återtar FC ledningen i matchen. Som ett brev på posten landar även 2-4 i nätmaskorna bara två minuter före slutet. Blytung förlust på alla sätt men en stor eloge till alla tjejerna gjorde allt vad de kunde och lite till men där en bredare trupp till sist tog hem segern. Även publiken borde få tapperhetsmedalj som gick man ur huse trots höstens värsta regnoväder för att stötta sina hjältar.